Midis-Minimes a(t) Crossroad(s)

De documentaire 'Midis-Minimes a(t) Crossroad(s)’ komt elke middag onder uw ogen tot stand.
Midis-Minimes a(t) Crossroad(s)
Sinds het begin van deze festivaleditie hebt u wellicht de discrete aanwezigheid opgemerkt van een filmmaker die de concerten en het leven rond het festival filmt. Sommigen onder u zijn al benaderd voor opnames buiten het festival en die hebben al plaatsvonden of zijn een dezer dagen zijn gepland. Anderen worden binnenkort benaderd. De film presenteert Midis-Minimes als een ontmoetingspunt en probeert de geest en de geschiedenis van het festival te vatten, die al 31 jaar lang de rijkdom en de eigenheid ervan bepalen.
De film is in de zuiverste cinéma-vérité-stijl, zonder commentaarstem. Het verhaal wordt verteld door de deelnemers: organisatoren, publiek, vrijwilligers, jobstudenten enz. Ieder in zijn/haar eigen taal. De film neemt u mee naar het commandocentrum van het festival. U neemt een kijkje achter de schermen. U volgt bepaalde musici tijdens hun reis naar het festival en terug naar huis. U ziet alles wat u gewoonlijk niet ziet en ontdekt wat er allemaal nodig is om van het festival een succes te maken …
Meer informatie over de film en over cineast Michael Saouli kunt u raadplegen op: film.codascope.com.
Een vorig jaar opgenomen video wacht er u op (u komt er misschien in voor!).
Hoewel het project en de productie van de film volledig losstaan van het Festival, ondersteunen wij volop dit initiatief. Het sluit goed aan bij de filosofie van ons festival en ook de ambitie van de film - de vele facetten van Midis-Minimes als culturele manifestatie in het Brusselse zomerseizoen laten zien - lijkt ons juist en interessant.
 
Zo’n ambitieus project vergt de nodige financiële steun. Voorlopig financiert Michael de opnames met de lening van een vriend. Om het project voort te zetten, heeft hij uw hulp nodig.
De film wordt eind januari 2018 voltooid en is daarna te zien in de bioscoop. Hij wordt ook op televisie uitgezonden, wellicht op Arte.
 
Hoe kunt u de film steunen ?
1.    U kunt vanaf nu de film helpen financieren door deel te nemen aan de Gofundme-campagne. Ga daarvoor naar film.codascope.com
2.     U kunt ook een bedrag overschrijven naar de rekening die speciaal voor het project is geopend en waarvan u de bankgegevens hieronder vindt.
    Naam: Michael Saouli    
    IBAN: BE13 0017 6602 4739
 
Zit u met een vraag of wil u een suggestie doen, aarzel dan niet om contact met de cineast op te nemen: michael.saouli@codascope.com.
 
Gepubliceerd op 23 August 2017 om 15u30